מהו מזון אורגני?
מזון אורגני גדל ללא שימוש בחומרי הדברה סינתטיים, דשנים או אורגניזמים מהונדסים גנטית (GMO). במקום זאת, הוא גדל בשיטות טבעיות כמו מחזור יבולים, קומפוסטציה והדברה טבעית. המשמעות היא שהמזון האורגני נקי מכימיקלים מזיקים שעלולים להזיק לבריאות האדם והסביבה.
מזון אורגני אינו מוגבל רק לפירות וירקות, אלא הוא כולל גם מוצרים מהחי כמו בשר, ביצים ומוצרי חלב. בשר אורגני מגיע מבעלי חיים שגודלו ללא אנטיביוטיקה, הורמונים או תרופות מעודדות גדילה. מוצרי חלב אורגניים מגיעים מפרות שהוזנו במזון אורגני ויש להם גישה למרעה.
שיטות חקלאות אורגניות עוזרות גם לקדם את המגוון הביולוגי על ידי יצירת בית גידול לציפורים, דבורים ובעלי חיים אחרים. הסיבה לכך היא שחקלאים אורגניים משתמשים בטכניקות שעוזרות לשפר את פוריות הקרקע ולהפחית את השחיקה, מה שבתורו מועיל למערכת האקולוגית שמסביב.
מהם מזונות מתוצרת מקומית?
מזונות ממקור מקומי הם מזונות שגדלים או מיוצרים ברדיוס מסוים מהמקום שבו הם נמכרים. רדיוס זה יכול להשתנות בין כמה מיילים למאה מיילים, תלוי באזור. מזון ממקור מקומי יכול לכלול פירות, ירקות, בשר, מוצרי חלב, ביצים ומוצרים אחרים.
אחד היתרונות העיקריים של מזון ממקור מקומי הוא היותם טריים יותר ממזונות שהועברו למרחקים ארוכים. הסיבה לכך היא שהם בדרך כלל נקצרים קרוב יותר למועד המכירה שלהם, מה שאומר שהם לעתים קרובות יותר טעימים ומזינים. בנוסף, מכיוון שהם לא צריכים לנסוע כל כך רחוק, יש להם טביעת רגל פחמנית נמוכה יותר ועוזרים להפחית את פליטת גזי חממה.
קניית מזון ממקור מקומי עוזרת גם לתמוך בחקלאים ובעסקים מקומיים. הסיבה לכך היא שכאשר אתה קונה מחקלאים מקומיים, אתה עוזר לשמור על כסף בכלכלה המקומית. זה יכול להיות אפקט אדווה, שכן עסקים מסוגלים לגייס עובדים נוספים, וחקלאים יכולים להשקיע בחוות ובקהילות שלהם.
מדוע אכילת מזון מתוצרת מקומית טובה יותר לשינויי אקלים?
היתרונות של מזון אורגני ומקור מקומי לבריאות שלך
אחת הסיבות העיקריות שאנשים בוחרים במזון אורגני ומקומי היא בגלל היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים. מזון אורגני נקי מכימיקלים מזיקים כמו חומרי הדברה ודשנים, שעלולים להזיק לבריאות האדם. בנוסף, מכיוון שהם גדלים בשיטות טבעיות, הם מכילים לרוב רמות גבוהות יותר של חומרים מזינים כמו ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
מזונות ממקור מקומיים הם לרוב גם טריים ומזינים יותר ממזונות שהועברו למרחקים ארוכים. הסיבה לכך היא שהם בדרך כלל נקצרים קרוב יותר למועד המכירה שלהם, מה שאומר שלא היה להם כל כך הרבה זמן לאבד חומרים מזינים. בנוסף, מכיוון שהם טריים יותר, הם לרוב טעימים יותר ויכולים להיות משביעים יותר.
מחקרים הראו גם כי לאכילת תזונה עשירה במזון אורגני ומקומי יכולה להיות יתרונות בריאותיים רבים. לדוגמה, מחקר שפורסם ב-British Journal of Nutrition מצא שבשר ומוצרי חלב אורגניים מכילים רמות גבוהות יותר של חומצות שומן אומגה 3, החשובות לבריאות הלב. מחקר אחר שפורסם ב-International Journal of Food Sciences and Nutrition מצא שאכילת פירות וירקות ממקור מקומי קשורה לסיכון נמוך יותר למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסרטן.
יתרונות סביבתיים של מזון אורגני ומקומי
בנוסף ליתרונות הבריאותיים, למזון אורגני ומקומי יש גם יתרונות סביבתיים רבים. שיטות חקלאות אורגניות עוזרות להפחית את השימוש בחומרי הדברה ודשנים סינתטיים, העלולים להזיק לסביבה. הם גם עוזרים לקדם את המגוון הביולוגי על ידי יצירת בית גידול לציפורים, דבורים ובעלי חיים אחרים.
מזון ממקור מקומי גם עוזר להפחית את ההשפעה הסביבתית של הובלת מזון. כאשר מזון מועבר למרחקים ארוכים, הוא דורש אנרגיה רבה ויכול לתרום לפליטת גזי חממה. על ידי רכישת מזון ממקור מקומי, אתה עוזר להפחית את טביעת הרגל הפחמנית של המזון שלך.
יתרונות כלכליים של מזון אורגני ומקומי
לקניית מזון אורגני ומקומי יש גם יתרונות כלכליים רבים. כשאתה קונה מחקלאים ועסקים מקומיים, אתה עוזר לשמור כסף בכלכלה המקומית. זה יכול להיות אפקט אדווה, שכן עסקים מסוגלים לגייס עובדים נוספים, וחקלאים יכולים להשקיע בחוות ובקהילות שלהם.
בנוסף, תמיכה בחקלאים ובעסקים מקומיים יכולה לעזור ליצור מערכת מזון חזקה וגמישה יותר. זה בגלל שזה מקטין את שלנו הסתמכות על חקלאות תעשייתית בקנה מידה גדול, שעלולה להיות פגיעה לשיבושים כמו אסונות טבע או התפרצויות מחלות.
כיצד לשלב מזון אורגני ומקור מקומי בתזונה שלך
שילוב של מזון אורגני ומקומי בתזונה שלך יכול להיות קל יותר ממה שאתה חושב. הנה כמה טיפים להתחיל:
- בקר בשוק האיכרים המקומי שלך: זוהי דרך מצוינת למצוא פירות, ירקות, בשר ומוצרים אחרים ממקור מקומי. בשווקי איכרים רבים יש גם אפשרויות אורגניות.
- הצטרף לתוכנית חקלאות נתמכת בקהילה (CSA): זוהי תוכנית שבה אתה יכול לקנות חלק מהיבול של חווה מקומית. תקבלו קופסת תוצרת טרייה בכל שבוע או כל שבוע אחר, בהתאם לתוכנית.
- חפשו את התוויות האורגניות והמקומיות: כשאתם מבצעים קניות במכולת, חפשו תוויות המציינות שהמזון אורגני או ממקור מקומי.
- גדל את האוכל שלך בעצמך: אם יש לך מקום בחצר שלך או במרפסת שלך, שקול לגדל את הפירות והירקות שלך. זוהי דרך מצוינת להבטיח שהמזון שלך טרי ונקי מכימיקלים מזיקים.
היכן ניתן למצוא מאכלים אורגניים ומקוריים
ישנם מקומות רבים למצוא מזון אורגני ומקומי. להלן מספר אפשרויות:
- שווקי איכרים - תוכניות חקלאות נתמכת בקהילה (CSA) - שיתופי מזון מקומיים - חנויות מזון טבעי - חוות וחוות מקומיות - קמעונאים מקוונים המתמחים במזון אורגני ומקומי
תפיסות שגויות לגבי מזון אורגני ומקומי
יש כמה תפיסות שגויות נפוצות לגבי מזון אורגני ומקומי. הנה כמה:
- הם יקרים מדי: בעוד שמזונות אורגניים ומקומיים יכולים להיות יקרים יותר ממזונות שגדלו באופן קונבנציונלי, יש דרכים להפוך אותם למשתלם יותר. לדוגמה, קניית תוצרת העונה יכולה להיות זולה יותר, וקניות בשווקי איכרים יכולות לעזור לך למצוא עסקאות.
- הם לא טעימים כל כך: זו טעות נפוצה, אבל זה פשוט לא נכון. אנשים רבים מוצאים שמאכלים אורגניים ומקומיים טעימים יותר ממזונות שגדלו באופן רגיל.
- הם לא כל כך מזינים: זה גם לא נכון. מחקרים הראו כי מזונות אורגניים ומקומיים הם לרוב מזין יותר ממזונות שגדלו באופן קונבנציונלי.
הם גדלים או מיוצרים ללא כימיקלים מזיקים, מה שהופך אותם לאופציה בריאה יותר הן לאנשים והן לסביבה. הם גם לרוב טריים ומזינים יותר ממזונות שהועברו למרחקים ארוכים. בנוסף, תמיכה בחקלאים ובעסקים מקומיים יכולה לעזור לחזק את הכלכלה המקומית ולהפחית את פליטת הפחמן מתחבורה. על ידי שילוב מזון אורגני ומקומי בתזונה שלך, אתה יכול להשפיע לטובה על הבריאות שלך ועל הסביבה.